YOGA PROVENCE 2019

Loading...

Provence 7-11 september

5 dagar & 4 nätter

lördag – onsdag

Efter att för några år sedan varit på yoga retreat så blev jag inspirerad till att själv anordna en resa för mina kunder till det vackra Provence.

En mysig ”tjejresa”, ingen stress, bara äta gott med utflykter varje dag, vandring, besöka olika små byar, marknader, kloster mm.

Området ligger i den vackraste delen av Provence och resorna är inlagda under den bästa tiden på året. Inte för varmt; ca 18-26 grader. Flera av traktens byar tillhör Frankrikes vackraste. Många kända konstnärer har bott och målat i trakten; Picasso, Van Gogh, Cézanne m fl.

Vi lagar middag tillsammans (temat är enkla, goda provencalska matrecept med en variation av fisk, skaldjur och vegetariskt). Luncherna består av lunch på platserna vi besöker (ingår ej) eller picknick som vi tar med på våra utflykter. Flera olika sorters dryck kommer att finnas; lokalt vin; rött, vitt och rosé från trakten, juicer, kaffe, te mm.

Vi blir en lagom stor grupp, ca 5-6 personer.

Varje morgon kl. 08.30 Yoga,
11.00 förmiddagsutflykt, 17.00 eftermiddagsyoga & 19.00 fördrink samt matlagning.

Vi gör Yoga tillsammans utomhus. Yogapositionerna gör alla efter egen förmåga. Inga förkunskaper krävs. Långärmat/axelbandslinne och långa mjuka träningsbyxor kan vara lämpligt, kanske en kofta. Frukost gör var och en till sig själv eller så hjälps vi åt. Det kommer finnas många olika alternativ; ägg, frukt, yoghurt, juice, grönsaker och ostar mm.

Utflykter med sevärdheter och shopping. Tillbaka till huset på eftermiddagen. Eftersom det kan bli varmt så kan det vara lämpligt med siesta i skuggan läsandes en bra bok. Te & kaffe finns med goda tillbehör för de som önskar.

Reseupplägg

Lördag (dag 1): Vi flyger tidigt på morgonen från Köpenhamn till Marseilles.

Resan tar ca 4-5 tim. inkl. en mellanlandning. Vi kan förbeställa en taxibuss som tar alla som så önskar direkt från bostaden till Kastrup, (pris ca 400-450 kr/person).

Ankomst till Marseille vid lunchtid. Vi tar något lätt att äta på flygplatsen. Resan från flygplatsen till huset tar ca 1 tim. 15 min. På vägen till vårt hus stannar vi och gör matinköp tillsammans (det brukar ta ytterligare minst 1 timme). Vi kommer i ordning i huset och packar upp.
Lunch på terrassen; Fransk sallad.
Middag; Mer information kommer.

Söndag (dag 2): Yoga kl. 8.00 frukost kl 9.00 Utflykt kl. 10.00 till Coustellet med den mysiga farmers market, tillbaka i huset ca kl. 13.00 lunch och en skön eftermiddag; promenad, läsa en bok vid poolen, bara njuta. Yoga kl. 17.00
Lunch; på terassen.
Middag; Mer information kommer.

Måndag (dag 3): Yoga kl. 8.30, frukost kl. 10.00 Utflykt kl. 11.00 Vi besöker källan i byn Fontaine-de-Vaucluse som är en underjordisk vattenkälla och en mycket vacker plats.
Lunch; i byn. Middag; mer info kommer.

Tisdag (dag 4): Yoga kl.8.30, frukost kl.10.00. Utflykt kl.11.00 Lourmarin, så mysig by.
Picknicklunch; Ost, baguetter, oliver, frukt och vin i det gröna.
Middag; Mer information kommer.

Onsdag (dag 5): Hemresa, vi lämnar och packar ur huset kl.9.30 sedan åker vi via Carrefour i Cavallion för de som vill handla lite godsaker med sig hem. framme vi flygplatsen kl. 12.00, flyget hem går någon gång på em.

Resan tar ca 4-5 tim. inkl. en mellanlandning. Sen ankomst i Kastrup. jag kan förbeställa en taxibuss som tar alla som så önskar direkt hem till bostaden från Kastrup, (pris ca 400-450 kr/person).

Ovanstående är preliminärt och kan komma att ändras i mindre omfattning.

Följande ingår i priset

Flyg; Köpenhamn till Marseille tur & retur. Vanligtvis flyger vi med Air France och Air Brussels. (Vi kan förbeställa en stor taxibuss som tar oss alla från våra respektive bostäder direkt till Kastrup flygplats. Pris ca 400-450 kr/person.)
Mat och dryck; Frukost, fika, middag med drycker då vi äter i huset. Eventuella entréavgifter eller måltider utanför huset ingår inte.
Transport; En eller två hyrbilar kommer att finnas till vårt förfogande under vistelsen, bensin, bilförsäkringar mm givetvis inkluderat.
Material; Jag kommer även att ordna diverse material till er;  yoga positioner mm.
Huset; Lakan, handdukar, poolhanddukar och slutstädning ingår.
Yoga; Lättare övningar i härlig miljö.
Markservice; Jag fixar, organiserar och skjutsar.
Allt ni behöver göra är att packa ned baddräkten, vandringsskor + ev. stavar, solhatt/keps, yoga matta, sköna kläder som ni tycker om eller fina om man vill.

Del i dubbelrum 10900 kr/person (tillägg för enkelrum 900 kr), varav 4500 kr i bokningsavgift.

Huset är en ombyggd vingård 300 m2 vackert belägen vid Bonnieux med en stor naturskön tomt. Huset har en härlig trädgård med pool. Flera terasser samt med matbord i skuggan. Huset har tvättmaskin, WiFi mm.

Alla rum har eget badrum.

En positiv och flexibel inställning är bra att ta med, jag kommer verkligen göra allt för att ni ska få uppleva en härlig Provencevistelse.

Är du intresserad av att följa med så fyll i bifogad anmälnings blankett och skicka in till mig så snart som möjligt. Risken finns att det blir fullbokat.

Bokningsavgiften är 4500 kronor, betalas vid anmälan. Resterande belopp 6400 kr (ev 7300 kr vid bokning av enkelrum) senast den 30:e juli.
Bankgiro 373-8960. Bolagets namn är Aspira HB. altn. swish 070 766 4871

Kontrollera gärna med ert försäkringsbolag så de ersätter er om ni måste avboka resan. Normalt sett täcker hemförsäkringen kostnaderna eftersom det är en privat anordnad resa.

Tidigare resenärer från Provenceresor;

-Jag kan varmt rekommendera en resa till Provence med Pernilla.
Trevligt upplägg, duktig som guide och mysiga yoga stunder. Min upplevelse var toppen!  Mimmi. (Agneta Tunbjörk)
-Vi hade en fantastisk vecka i Provence!
Med Pernilla i täten gjorde vi härliga yogaövningar vid poolen varje morgon innan det blev för varmt, utflykter till marknader med ett myller av människor, en härlig vandring i Orcabergen.
Men det som jag minns mest är våra goda middagar på terrassen när vi pratade om dagens upplevelser medan mörkret föll…
Det blev väldigt lyckat och roligt med många skratt, trots att vi inte kände varandra sedan innan.
Tack för alla våra underbara dagar i Roussillon! Cathrine.
-Alla förväntningar på resan uppfylldes. En underbar resa. Jag känner mig glad, pigg och full av inspiration. Kram och tack än en gång för en underbar Provence vistelse. Monika.

Namasté Pernilla

Life is short book the trip!

Frågor? Hör gärna av dig, kom in på SAVON eller

maila mig.